Når mindretallet bestemmer...

DEBAT: Lægemiddelstyrelsen bør som andre nordiske myndigheder skride ind over for spekulation i patentudløb. Kopisternes formand undrer sig over, at 92 pct. af patienterne på Imigran nu tvinges til at købe et præparat, de har fravalgt.

Det er mere problematisk, at Lægemiddelstyrelsen ikke vil tillade substitution fra tablet og til en vandopløselig tablet i tilfælde med ingen eller begrænset effekt. Dermed inviterer Lægemiddelstyrelsen GSK og andre til den slags fjollede julelege. Og amterne og patienterne er helt ufrivilligt de glade betalere.

Hans Henrik Raith
Formand for IGL, kopiproducenterne af medicin

Af Hans Henrik Raith, formand for IGL

Et tankeeksperiment: Hvis en virksomhed har to stort set ens produkter på markedet, som har samme udsalgspris, og som koster det samme at producere. Og hvis det ene produkt tegner sig for 92 pct. af salget og det andet for 8 pct., og man beslutter at trække det ene fra markedet for at spare penge. Hvilke af de to produkter trækker man så fra markedet?

I alle normale virksomheder vil man trække det produkt, som kun foretrækkes af 8 pct. af ens kunder, og så lade det andet produkt blive på markedet. Derved generer man færrest mennesker, og man kan lukke den produktionslinje, som er mindst produktiv.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024