Novochef foreslår internationalt diabetestopmøde

NYHED: Danmark burde afholde et internationalt diabetestopmøde a la klimatopmødet, mener Novo Nordisk-chef Lars Rebien Sørensen. Sundhedsminister afviser og peger på det personlige ansvar som løsningen.
Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) ved konferencen om diabetes, som netop er blevet afholdt.
Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) ved konferencen om diabetes, som netop er blevet afholdt.Foto: Pressefoto
Anders Heissel

Til syvende og sidst handler det om vores eget personlige ansvar for, hvad vi indtager, og hvor meget vi bevæger os. Verdenssamfundet skal være med til at løfte dagsordenen, men vel næppe ved store verdensforhandlinger.

Jakob Axel Nielsen (K)
Sundhedsminister

Med en hastigt stigende udvikling af diabetespatienter i både Danmark og resten af verden, skal verdens førende diabetes-eksperter afholde et internationalt topmøde i København.

På den måde vil Danmark gå forrest i kampen om at få vendt udviklingen, skriver Lars Rebien Sørensen, direktør i Novo Nordisk, i et debatindlæg i dagens udgave af Altinget | Sundhed.

"Jeg foreslår, at sundhedsministeren tager initiativ til at formulere en lige så overbevisende global ambition på diabetesområdet som den, statsministeren, klimaministeren og miljøministeren har demonstreret på klimaområdet: et internationalt topmøde om diabetesbekæmpelse i 2012, hvor alle centrale aktører bliver enige om en global diabetesmålsætning," skriver Lars Rebien Sørensen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024