Ny kamp mellem sygehuse og regionerne i sigte

CENTRALISERING: Sundhedsstyrelsen har nu sat gang i revisionen af den meget roste specialeplan. Lægeforeningen og Danske Regioner er positive, selvom der ventes hårde kampe om enkelte knaster.
Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Den specialisering, der er sket inden for mange specialer i løbet af de seneste år, er ikke i samme grad sket i psykiatrien. Derfor bliver der nok behov for at give de psykiatriske specialer ekstra opmærksomhed i arbejdet med den næste specialeplan.

Søren Brostrøm
Enhedschef, Sundhedsstyrelsen

Den er stort set ukendt i offentligheden, men er samtidig også en af det seneste tiårs helt store successer og største spring fremad for patienternes behandling i sundhedsvæsnet. Sådan har organisationer som Lægeforeningen, Danske Patienter og OECD betegnet Danmarks første specialeplan fra 2010, som Sundhedsstyrelsen nu forbereder en revision af. 

Arbejdet med specialeplanen har udløst stribevis af samråd og hundredvis af spørgsmål til de skiftende sundhedsministre. Og det er selv om Folketinget i sundhedsloven har indbygget skotter mellem Sundhedsministeriet og Folketinget på den ene side og Sundhedsstyrelsen til den anden side.

Sundhedsstyrelsen fik nemlig via en ændring af Sundhedsloven under daværende sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) den fulde bemyndigelse til at afgøre, hvem der må udføre hvad blandt de specialiserede behandlinger.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024