Ny rapport peger på målrettede helbredstjek

FOLKESUNDHED: En evaluering af Ebeltoft-projektet efter 15 år viser, at helbredstjek og sundhedssamtaler mindsker kortuddannede mænds risiko for hjertekarsygdomme.
Foto: Julie Charlotte Christensen/ Altinget
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Forebyggende helbredstjek og lægesamtaler bør målrettes risiko-grupper. Det er en af konklusionerne i KORAs evaluering af det kendte Ebeltoft-projekt, hvor 1.000 30-49-årige Ebeltoft-borgere op gennem 1990'erne blev tilbudt helbredsundersøgelser og lægesamtaler som led i Sundhedsprojekt Ebeltoft.

Deltagernes helbred er blevet undersøgt 15 år efter projektet blev startet. Og i forhold til en kontrolgruppe har de kortuddannede mænd som den eneste gruppe haft en målelig effekt. 

"Resultaterne fra 15-års opfølgningen viser, at helbredstjekket og lægesamtalerne har mindsket de kortuddannede mænds risiko for at blive ramt af hjertesygdom. Det kan formenligt tilskrives, at der blandt deltagerne er færre af de kortuddannede mænd, der ryger 10 eller flere cigaretter om dagen," siger seniorprojektleder i KORA, Susanne Reindahl Rasmussen, der har ledet evalueringen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024