Opgør med risikable hårprodukter

Det skal være slut med, at danskere, der farver deres hår, ender med at pådrage sig store skader. Det mener DF, som vil have Lars Løkke Rasmussen (V) til at tage fat i sine EU-kollegaer og ændre EU's kosmetikdirektiv.
Kristian Lund Pedersen

I EU findes der ikke klare regler for, hvilke stoffer der må anvendes i hårfarvningsprodukter. EU kender heller ikke meget til den virkning, som af mange af de anvendte stoffer har på dem, der anvender hårfarven.

Birthe Skaarup (DF)
Formand for Folketingets Sundhedsudvalg
Den seneste polemik om hårprodukters farlighed, får nu politiske konsekvenser.

Dansk Folkeparti vil kræve skærpede regler for producenterne af hårprodukter. En reaktion på den undersøgelse fra den svenske naturfredningsforening, hvor det fremgår, at 37 ud af 38 undersøgte hårstyling-produkter indeholder stoffer, der mistænkes for at give kræft, eller som kan skade frugtbarheden.

Derfor spørger Sundhedsudvalgets formand Birthe Skaarup i et §-20-spørgsmål om indenrigs- og sundhedsministeren, Lars Løkke Rasmussen (V), over for EU's øvrige sundhedsministre vil rejse sagen om at få indført klare regler for anvendelse af kemiske stoffer i hårfarvningsprodukter. Derudover vil DF støtte op om at få gennemført en revision af EU's kosmetikdirektiv.

Danmark skal bane vejen for klare mærkningsregler
Ifølge Birthe Skaarup findes der ikke i EU klare regler for, hvilke stoffer der må anvendes i hårfarvningsprodukter. EU kender heller ikke meget til den virkning, som af mange af de anvendte stoffer har på dem, der anvender hårfarven. Desuden er det kommet frem, at mange af de farvestoffer, som man ved er sundhedsskadelige, er tilladt at anvende i hårfarver.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024