Organdonation i folketingssalen

Onsdag 1. behandles Socialdemokraternes, De Radikales og Kristendemokraternes beslutningsforslag, som skal sikre, at alle 18-årige aktivt opsøges for at kunne melde sig som organdonor. Flertallet er allerede i hus.
Kristian Lund Pedersen

Det er vigtigt, der gøres noget nu for at finde flere organdonorer i stedet for alt den snak. Derfor har vi tre partier i samarbejde med Nyreforeningen fremsat dette forslag, hvor de 18-årige får en mulighed får at tilmelde sig registeret og drøfte det med deres forældre og bekendte.

Lone Møller (S)
Sundhedsordfører
I Folketingssalen onsdag vil Lone Møller (S), Naser Khader (RV) og Tove Videbæks (KD) beslutningsforslag om organdonation blive 1. behandlet.

Hvis lovforslaget vedtages vil alle unge, når de fylder 18 år, få tilsendt oplysningsmateriale om organdonation samt donorkort med mulighed for at tilmelde sig Donorregistret.

"Det er vigtigt, der gøres noget nu for at finde flere organdonorer i stedet for alt den snak. Derfor har vi tre partier i samarbejde med Nyreforeningen fremsat dette forslag, hvor de 18-årige får en mulighed får at tilmelde sig registeret og drøfte det med deres forældre og bekendte," siger sundhedsordfører Lone Møller (S) til SundhedsTinget.

Befolkningen savner oplysninger
Sundhedsstyrelsens undersøgelse af befolkningens holdning til organdonation fra marts 2001 viser, at næsten 80 pct. af befolkningen har en positiv holdning til organdonation. Ligeledes vil mere end 80 pct. af befolkningen modtage et organ, hvis det skulle blive nødvendigt.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024