Patientforum anbefaler en "rejsefører"

Gigtforeningen foreslår, at alle patienter, der lider af en svær sygdom, skal have en såkaldt "rejsefører" - en person, der kan støtte, hjælpe og vejlede under hele det samlede behandlingsforløb.
Kristian Lund Pedersen
Fakta
Patientforum består af følgende ni organisationer: Astma- og Allergiforbundet, Danmarks Lungeforening, De Samvirkende Invalideorganisationer, Diabetesforeningen, Gigtforeningen, Hjerteforeningen, Kontaktudvalget for Mindre Sygdoms- og handicapforeninger, Kræftens Bekæmpelse og Scleroseforeningen.

Kilde: www.gigtforeningen.dk
Patientforum fremsætter nu en konkret plan for, hvordan patientforløbet kan forbedres på de danske sygehuse.

I sidste uge kunne man i SundhedsTingets nyhedsbrev læse, at Dansk Selskab for Intern Medicin mener, at politikerne på Christiansborg prioriterer forkert, når de kun fokuserer på, hvor mange sengepladser der er på de medicinske afdelinger.

Derimod er der behov for, at politikerne fremover sætter mere fokus på organisatorisk udvikling. På den måde skal sygehusene blive bedre til at anvende ressourcerne klogere og give patienterne et bedre patientforløb.

Paraplyorganisationen Patientforum har beskæftiget sig indgående med at skabe bedre patientforløb. Det har blandt andet mundet ud i ni anbefalinger, der ifølge foreningen ikke behøver at koste store penge for samfundet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024