Plejehjem har bedre styr på sundheds-papirer

KONTROL: Siden sidste kontrol-runde er plejehjemmene blevet bedre til at dokumentere, at de har har styr på den sundhedsfaglige behandling af beboerne.

Ole Nikolaj Møbjerg Toft
1040 - så mange plejehjem kontrollerede Sundhedsstyrelsens embedslæger i 2009.

På mere end 662 plejehjem blev fundet fejl og mangler, som indebar patientsikkerhedsmæssige risici. Men det var ikke ikke alvorlige fejl og mangler i de sundhedsfaglige instrukser, understreger styrelsen.

Kontrollen skulle blandt andet klarlægge, om der er styr på de sundhedsfaglige instrukser om, hvornår der for eksempel skal tilkaldes en læge, om plejehjemmene dokumenterer alt fra samtykker til behandling til beboernes ernæring og fysiske aktivitet.

To plejehjem med alvorlige fejl
Sundhedsstyrelsens gik har haft fokus på registrering og opfølgning på fejl og mangler inden for medicinhåndteringen. Her vurderer styrelsen, at der er sket forbedringer i forhold til plejehjemmenes evne til at efterkomme de anbefalinger, som Sundhedsstyrelsen var kommet med ved tilsynet året før.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024