Politikere åbne over for udenlandske patienter

FORSLAG: Radikale, Venstre og Enhedslisten erklærer sig forsigtigt positive over for, at offentlige sygehuse kan behandle betalende udlændinge. Men de kræver som minimum en sikkerhed for, at det ikke skader danske patienter.
Der er en stribe fordele ved at lade betalende udlændinge få specialistbehandling i Danmark, mener direktørerne for tre af landets største hospitaler.
Der er en stribe fordele ved at lade betalende udlændinge få specialistbehandling i Danmark, mener direktørerne for tre af landets største hospitaler.Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Rigshospitalet afviser allerede i dag løbende henvendelser fra udlændinge om specialiseret behandling af blandt andet barnløshed og vækstforstyrrelser. Dermed taber vi muligheden for bredt at underbygge og videreudvikle forskning og behandling på de områder.

Torben Stentoft
Direktør, Rigshospitalet

Sundhedspolitikere fra både regeringen og oppositionen erklærer sig åbne over for at se nærmere på mulighederne for, at udlændinge, der selv betaler, kan blive behandlet på de danske top-hospitaler.

I Altinget den 6. juni pegede blandt andre direktøren fra Rigshospitalet, Torben Stentoft, på, at Danmark sender patienter til behandling i udlandet, mens Rigshospitalet må afvise udenlandske patienter, der ønsker behandling af danske specialister.

Og fremtiden vil kun byde på flere af den slags eksempler, advarer han. I artiklen bliver han støttet af direktørerne for universitetshospitalerne i Odense og Aarhus.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024