Politikere afviser indblanding i praksisområdet

OVERENSKOMST: Sundhedsordførerne fra S og V afviser, at Folketinget skal overveje lovgivning for at imødekomme Statsrevisorernes kritik af styringen på området.
Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er klart, at hvis der ikke sker noget fra nu af og til juleaften i 2020, så er der nok en overhængende risiko for, at tålmodigheden er sluppet op forinden.

Sophie Løhde (V)
Sundhedsordfører

Statsrevisorerne kritiserer i deres seneste beretning, at Finansministeriet, Sundhedsministeriet og regionerne ikke har sikret, at der er styr på udgifterne i praksissektoren.

Spørger man politikere fra begge sider i salen, er man generelt enig i Statsrevisorernes kritik af praksisområdet.

Men både hos Venstre og Socialdemokraterne mener man, at problemerne langt hen ad vejen skal løses af regionerne.

Dokumentation

Fra Økonomiaftalen for 2013 mellem staten og regionerne 

Praksissektor

Ændringerne på sygehusområdet, hvor behandling samles på færre og mere specialiserede enheder, stiller krav til det borgernære sundhedstilbud, herunder særligt i relation til samspillet mellem sygehusvæsenet og den lægelige del af praksissektoren, herunder almen praksis.

For at sikre en effektiv ressourceanvendelse på tværs af sundhedsvæsenet er det hensigtsmæssigt, at særligt den lægelige del af praksissektoren i højere grad kan tænkes som en integreret del af den samlede regionale behandlingskapacitet.

Det skal sikre behandling på laveste, effektive omsorgs- og omkostningsniveau, og det skal understøtte sammenhængende patientforløb særligt for patienter med flere kontakter til sundhedsvæsenet.

Regeringen og Danske Regioner vil arbejde for, at særligt den lægelige del af praksissektoren i stadig større grad integreres i det samlede sundhedsvæsen, herunder sikring af at regionerne råder over de fornødne planlægnings- og styringsredskaber.

Samtidig er det centralt, at der i relation til praksissektoren - på linje med det øvrige sundhedsvæsen - til stadighed er fokus på aktivitets- og udgiftsstyring og fokus på, at der sker effektiviseringer og produktivitetsforbedringer i sektoren.

Regeringen og Danske Regioner vil derfor arbejde for en skærpet aktivitets- og udgiftsstyring i sektoren. Samtidig bør sektoren løbende levere produktivitetsforbedringer.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024