Politikere: Skoleslik er lokalt ansvar

NYHED: Kun S og SF mener, at et forbud mod slik og sodavand på skoler bør komme fra politikernes hånd. Flertallet af partierne mener, at forældre og skoler selv burde tage ansvar for at mindske børns indtag af slik i skoletiden.

Vi skal passe på med ikke bare at forbyde alt, der er usundt. I mine øjne bør man lokalt tage stilling til, om man vil forbyde det eller ej.

Per Clausen
Enhedslisten
83 pct. af danskerne ønsker forbud mod salg af slik og sodavand på skoler, skrev Altinget i går.

Selvom både forbrugerministeren og Folketingets forbrugerordførere er enige i, at slik på skoler er et problem, skal befolkningen dog ikke forvente forbud fra politikernes hånd.

Forbrugerminister Lars Barfoed (K) siger, at han principielt mener, at det er forkert at sælge slik og sodavand på skoler, men at han ikke har tænkt sig at gribe ind.

Forældre og skoler må tage ansvar
"Det er ikke det samme som, at jeg mener, at vi skal lovgive om det på landsplan. Hvis så mange danskere er for et forbud, så vil jeg da opfordre forældre til at lægge et pres på deres skolebestyrelser, og så er det op til dem lokalt at gøre noget ved problemet," siger han til Altinget.

Dokumentation
Meningsmåling foretaget af A&B Analyse for Altinget:

Bør der indføres forbud mod salg af slik i folkeskoler?

Ja: 82,7 pct.
Nej: 15,5 pct.
Ved ikke: 1,7 pct.

932 personer deltog.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024