Rapport: Sådan kan apotekssektoren moderniseres

DOKUMENTATION: Apotekerne skal fortsat beholde deres monopol på at sælge receptpligtig medicin, fastholder regeringen, efter en arbejdsgruppe har fremlagt sin rapport om mulighederne for en liberalisering eller modernisering.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Receptpligtig medicin skal stadig købes på apoteket, men fremover skal det også være muligt at købe receptpligtig medicin i apoteksejede filialer, der ligger i andre butikker.

Sådan lyder meldingen fra regeringen i en pressemeddelelse, hvor den længe ventede rapport om mulighederne for en modernisering eller liberalisering af apotekssektoren offentliggøres.

"For at sikre at apotekerne også fremover drives med fokus på tilgængelighed for borgerne, patientsikkerhed, lave priser og rådgivning om medicin, har regeringen besluttet at følge en model, hvor man beholder en betydelig del af den nuværende regulering af apotekersektoren, samtidig med at man moderniserer apotekerne. Det skal bl.a. være muligt at købe receptpligtig medicin i apoteksfilialer, der eksempelvis ligger i supermarkeder," hedder det i en pressemeddelelse fra Sundhedsministeriet.

I rapporten fremlægges en stribe muligheder for, hvordan antallet af apoteker og konkurrencen kan øges. Blandt andet nævnes muligheden for, at apotekernes monopol brydes, så det fremover også kan blive selskaber og ikke kun uddannede farmaceuter, der kan eje og drive apoteker.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024