Regering i tænkeboks om medicin-indgreb

MEDICIN: Sundhedsminister Astrid Krag (SF) slår fast, at regeringen endnu ikke har besluttet sig for, hvordan priserne på sygehusmedicin skal tøjles.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Et prisloft i form af et referenceprissystem. Eller en frivillig aftale med medicinalindustrien om at sænke priserne på sygehusmedicin eller i det mindste holde dem i ro. Det er groft sagt de to veje, regeringen kan vælge at gå for at sikre lavere priser på sygehusmedicin. 

I dagens anden artikel om emnet slår Enhedslisten til lyd for, at man benytter sig af et referenceprissystem, sådan som man også gør i en række andre lande .

Efter Statsrevisorerne i sommer kritiserede den tidligere regering for ikke at have gjort nok for at sikre lavere priser på sygehusmedicin, har sundhedsminister Astrid Krag (SF) annonceret et indgreb. Men hun er her midt i finanslovforhandlingerne ikke klar til at melde ud, hvad regeringen har tænkt sig at gøre.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024