Regioner: Send flere penge til sygehusbyggeri

ØKONOMI: Danske Regioner revser regeringen, der ikke vil prisregulere bevillingerne til supersygehusene, som er ramt af stigende priser i byggesektoren. Sundhedsministeren afviser kritikken, da en sådan regulering aldrig har været på tale.

Frederik Marker Hansen
Regionsformand Bent Hansen (S) fortæller, at supersygehusene i Midtjylland koster 225 millioner kroner mere, end de oprindelig regnede med.
Regionsformand Bent Hansen (S) fortæller, at supersygehusene i Midtjylland koster 225 millioner kroner mere, end de oprindelig regnede med. Foto: Colourbox.dk

De nye supersygehuse bliver dyrere end forventet på grund af prisudviklingen i byggesektoren. Det kan give dårligere sygehuse, fordi regionerne ikke har ekstra penge til projekterne. 

Sådan lyder advarslen fra formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S) til Morgenavisen Jyllands-Posten. 

Ifølge regionerne er der til hvert af sygehusbyggerierne afsat et milliardbeløb, som reguleres efter statens pris- og lønudvikling. Men beregningsmetoden tager ikke højde for, at pris- og lønudviklingen er lavere end den faktiske prisudvikling i byggeriet. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024