Restauranter skal være røgfri

"Ja til røgfri restauranter" - sådan lød overskriften på et indlæg fra Jørgen Winther (V) i Jyllands-Posten tirsdag. Han kritiserer sit borgerlige bagland for at være imod rygeforbud på restauranter. Preben Rudiengaard (V): Udtalelsen må stå for egen regning.
Cecilie Bech
"..Mange politikere frygter vælgernes reaktion, hvis de offentligt støtter tanken om et røgforbud. - Jeg stemmer aldrig på dig, hvis du støtter rygeforbud på restauranter - er således en af de sætninger, jeg har hørt fra mange venstrevælgere," skriver Jørgen Winther.

Den liberale sundhedspolitiker - og læge - Jørgen Winther langer i et læserbrev tirsdag i Morgenavisen Jyllands-Posten kraftigt ud efter sine egne borgerlige politikerfæller.

Han oplyser, at der vil komme grønt lys fra hans knap, når der kommer et lovforslag om rygeforbud på danske restauranter. Men Jørgen Winther understreger, at han taler på egne vejne - og ikke Venstres.

Han mener, det er på tide, at de borgerlige partier tør ændre holdning. Det nytter ikke noget at holde fast ved ideen om, at forbud er formynderiske og frihedsberøvende. Og holdningen til rygning i det offentlige rum er ændret gennem de seneste 15 år - hvormed Venstres også bør:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024