Ros til regeringen for forskningsinitiativ

Lif og Novo Nordisk er meget glade for regeringens forskningspulje på 16 mia. kr. Især det offentlige-private samspil bør styrkes, så tendensen til 'brain-drain' stopper. Danmark halter dog stadig efter Sverige og Finland.
Claus Iversen

Jeg vil gerne understrege, at Novo Nordisk roser regeringen for dette initiativ, men samtidig tillade mig at gøre opmærksom på, at der stadig er et stykke vej, før vi når op på siden af f.eks. Sverige og Finland.

Børge Diderichsen
Forskningschef i Novo Nordisk
Regeringen vil over de næste otte år placere 16 milliarder kr. i en ny fremtidsfond, der skal styrke de bedste, danske vidensmiljøer inden for højteknologiske forskningsfelter som bio-, nano-, informations- og kommunikationsteknologi, og initiativet roses af lægemiddelindustrien.

Videnskabsminister Helge Sander (V) ligger vægt på, at forskningspuljen skal være med til at sikre vækst, velfærd og velstand i det danske samfund, og desuden være med til at vende udviklingen, hvor kloge hoveder flytter til udlandet:

"Vi styrker de attraktive forskningsmiljøer og arbejdsbetingelser, som kan fastholde eliten af de unge, danske forskere og tiltrække deres dygtigste, udenlandske fagfæller".


Erhvervet roser regeringen
Lægemiddelindustriforeningen hilser regeringens forskningsudspil særdeles velkomment. Lifs formand, Karin Verland, siger:

Dokumentation
-

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024