S: Giv minister næse for hindbærsag

NYHED: Forbrugerordfører Karen Hækkerup (S) vil stille forbrugerminister Lars Barfoed (K) til regnskab for hindbærsagen i Folketinget i dag. Ministeren bør tildeles en næse for de mange fejltrin i sagen, mener hun.

Hvis håndteringen af hindbærsagen ikke er et klokkeklart eksempel på, at der burde deles en næse ud til en minister, så ved jeg simpelthen ikke, hvad vi skal bruge et politisk system, hvor man kan dele næser ud, til.

Karen Hækkerup
Forbrugerordfører for S
Fakta
  • Hindbærsagen drejer sig om et parti frosne hindbær inficeret med novovirus.

  • I sommer forårsagede hindbærrene mere end 1000 sygdomstilfælde med opkastninger og diarré og var medvirkende til, at fem ældre mennesker døde, inden bærrene var blevet trukket tilbage fra markedet i alle led.


  • Kilde: Statens Serum Institut/Altinget
    "Hvis håndteringen af hindbærsagen ikke er et klokkeklart eksempel på, at der burde deles en næse ud til en minister, så ved jeg simpelthen ikke, hvad vi skal bruge et politisk system, hvor man kan dele næser ud, til."

    Det siger forbrugerordfører for Socialdemokraterne Karen Hækkerup, efter at en rapport fra Fødevarekontroludvalgets revisionsenhed i sidste uge konkluderede, at der var en række alvorlige uklarheder og mangler i Fødevarestyrelsens håndtering i den såkaldte hindbærsag.

    Rapporten behandler ikke, om der skal placeres et politisk ansvar i sagen.

    S: Minister fejlinformerede
    Karen Hækkerup vil derfor benytte Folketingets spørgetid i dag kl. 13 til at spørge forbrugerminister Lars Barfoed (K), om det ikke er på tide, at der også bliver placeret et politisk ansvar i sagen.

    Dokumentation
    Fakta om revisionsenhedens rapport om hindbærsagen:
  • Revisionsenheden konkluderer bl.a. i sin undersøgelse, at fødevareregionernes kontrol ikke var god nok til at sikre, at hindbærrene blev trukket tilbage.
  • Én virksomhed blev aldrig kontaktet af fødevareregionen, og i et andet tilfælde forelå der ikke dokumentation for, at virksomheden blev kontaktet.
    Læs hele revisionsenhedens rapport her

    Læs relaterede artikler og indlæg:

    Minister: hindbærsag skal undersøges

    Se også artiklen "Statsministeren i samråd om hindbær"

    Se også artiklen "Skarp kritik af styrelse i hindbærsag"

    Se også debatindlæg af Karen Hækkerup: "Skandalen om hindbærrene"

    Se også artiklen "Fødevarestyrelsen: Træk virusinficerede hindbær tilbage"

    Se også pressemeddelelse fra Statens Serum Institut, 24. august: "Forurenede hindbær atter årsag til udbrud af Roskildesyge"

    Se også pressemeddelelse fra Fødevarestyrelsen, 24. august: "Storkøkkener bør tjekke frossen hindbærsmuld"


  • Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024