Sådan endte forligene på sundhedsområdet

FINANSLOV: Regeringens finanslovsforlig blev en cementering af den historisk stramme økonomiaftale fra i sommer. Men der skete vigtige ændringer omkring en stribe områder. Se, hvad der blev droppet, og hvad der kom med i den endelige aftale.
Regeringen fjerner 180 millioner kroner i tilskud til tandrensninger, men bruger samme beløb på at mindske brugerbetalingen for økonomisk dårligt stillede.
Regeringen fjerner 180 millioner kroner i tilskud til tandrensninger, men bruger samme beløb på at mindske brugerbetalingen for økonomisk dårligt stillede.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Udbredelsen af den landsdækkende helikopter-ordning er blevet fastlagt. Tilskuddet til høreapparater købt i private høreklinikker beskæres kraftigt. Udsatte unge får mindre brugerbetaling til tandlægen. Fedtafgiften afskaffes, og den planlagte sukkerafgift droppes.

Sådan er status i hovedtræk, efter at regeringen har indgået en stribe forlig for at sikre flertal for finanslovsforslaget for 2013.
Blandt de tiltag, der ikke ser dagens lys, er et nyt lægemiddelinstitut og et prisloft på sygehusmedicin.

Enhedslisten har i løbet af forhandlingerne talt for, at der bliver oprettet et uafhængigt lægemiddelinstitut, der skulle give lægerne mere viden om, hvilken medicin der er bedst til den laveste pris. Samtidig har de også talt for, at regeringen burde indføre et prisloft på sygehusmedicin i form af et referencepris-system. Ingen af dele er blevet til noget. Men Stine Brix slår over for Altinget fast, at Enhedslisten vil genfremsætte de to ønsker til næste års finanslovsforhandlinger.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024