Sidste frist for tilmelding til Altinget.dk's sundhedskonference

KONFERENCE: Den 12. maj afholder Altinget.dk konference om forebyggelse og partnerskaber. Der er stadig få pladser tilbage - tilmeldingsfristen er i dag, fredag den 9. maj.
Foto: Altinget.dk
Regeringen har netop sat syv mål for forbedringer af danskernes sundhed.

Samtidig er det snart fem år siden, vi fik Forebyggelseskommissionens 51 anbefalinger, og danskernes gennemsnitslevealder er stigende, om end langt fra nogle af vores nabolande.

Partnerskaber bliver en del af løsningen for at nå forebyggelsesmålene. Men hvordan kan det gøres? Det undersøger vi på Altinget.dks store forebyggelseskonference 12. maj i år.

De nye nationale mål ledsages af en partnerskabspulje på 120 mio. kr., der i de kommende fire år skal skabe nye samarbejdsformer omkring forebyggelse mellem kommunerne, de frivillige organisationer og virksomhederne.

Dokumentation
Tid:
12. maj 2014, kl. 9:30-16:00

Sted:
Vartovs Foredragssal
Farvergade 27
1463 København K
Find vej: Klik her

Program (med forbehold for ændringer)
09:30-10:00 Indskrivning og morgenkaffe
10:00-10:05 Velkomst ved dagens konferencier, redaktør Janne Aagaard 

10:05-10:45 Et kig fra helikopteren
Morten Grønbæk, direktør for Statens Institut for Folkesundhed, formand for Vidensrådet for Forebyggelse, taler om, hvor langt Danmark er nået.  Hvor ligger knasterne i at få forbedret både livslængde og livskvalitet? Grønbæk tager temperaturen på forebyggelsen – og fortæller også om Center for Interventionsforsknings arbejde.

10:45-11:15 Forebyggelse i pakkeform
Kvalitet i den kommunale forebyggelsesindsats – kommunernes implementering af Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker. Om at sikre systematik i indsatsen, arbejde med sundhed på tværs i kommunen og samarbejde med relevante eksterne parter. Tine Curtis, Leder af Center for Forebyggelse i praksis, KL, fortæller, hvor langt de er nået.

11.15-11.35 Sådan når vi de nationale mål
Opridsning af de nationale mål og tankerne bag ved minister for forebyggelse og sundhed Nick Hækkerup, blandt andet om puljen på 120 mio. kr., der skal sætte ekstra gang i partnerskaber med frivillige og organisationer.

11:40-12:30 Frokost inkl. vand, dessert/frugt og kaffe.

12:30-13:25 Det store U-turn
Chris MacDonald har gennen både U-Turn og ”En by på skrump” været med til at motivere mennesker til motion og forebygge kroniske lidelser. Han vil fortælle om projekterne, og hvordan man kan skabe fælles retning på forebyggelsen.

13:25-14:15 Lille indsats, stor effekt
Nye projekter: ”De Legende Mennesker” om forebyggelse af faldskader og forbedring af motorik for både børn og ældre i Gentofte Kommune ved forebyggelseschef, Torben H. D. Petersen. Teamchef hos Psykiatrifonden Bjarke M. Jensen fortæller om forebyggelse og mental sundhed hos børn og unge gennem konkrete cases, hvor der har været offentligt samarbejde.

14:15-14:30 Kaffepause.

14:30-15:15 En historie om to byer
To kommuner, to måder at tænke forebyggelse på. Der er himmelvid forskel på den kommunale tilgang til forebyggelse, og her møder Esbjerg og Egedal hinanden.
Arne Nikolajsen, sundhedsdirektør i Esbjerg, møder centerchef for sundhedsområdet i Egedal, Erik Petersen, til en dyst om forebyggelse.

15:15-16:00 Debat: Forhindringer for forebyggelsen
Debat: Hvad er de største forhindringer for at forbedre sundheden? Hvor er de største knaster, og har vi brug for mere forskning eller mere handling? Vi inddrager deltagerne i salen i debatten, og i panelet sidder: Morten Grønbæk, direktør for Statens Institut for Folkesundhed, og Christian Harsløf, sundhedspolitisk chef i KL, der sammen med Dansk Erhvervs sundhedschef, Anette Damgaard, og Hjerteforeningens sundhedschef, Charlotte Kira Kimby, er klar til at tage debatten. 3-5 minutters oplæg per deltager om mulighederne i partnerskabspuljen, derefter spørgsmål fra ordstyrer: sundhedsredaktør Ole Toft, Altinget.dk og fra salen.

16:00  Afrunding og tak for i dag ved Altinget.dks chefredaktør Rasmus Nielsen.

 

(med forbehold for ændringer)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024