Statsfinansierede sundhedscentre

En række sundhedscentre rundt om i landet skal i en forsøgsperiode finansieres af staten, hvis det står til DF. Forslaget falder ikke i god jord hos Venstre, der mener, at centrene udelukkende skal finansieres af kommunerne selv. KD støtter forslaget.
Cecilie Bech
Fakta
Hovedpunkterne i forsøgsordningen skal være:
  • Ordningen løber over en femårig periode
  • Sundhedscentrene placeres på forskellige lokaliteter i landet, hvor de sundhedsmæssige behov er forskellige
  • Ved tilrettelæggelsen af centrenes funktioner og arbejdsform sikres en tilstrækkelig sammenhæng med den øvrige del af sundhedsvæsenet.
  • Der inddrages den bedst mulige faglige ekspertise, bl. a. sundhedsøkonomer og faglige organisationer.
  • Sundhedscentrene drives under Sundhedsministeriets ansvar og finansieres helt eller delvis over statslige midler.

    Sundhedscenter på Østerbro
    Københavns kommune åbner fra årsskiftet et sundhedscenter for kroniske patienter. Centret, der bliver bemandet med sygeplejersker, fysioterapeuter, en klinisk diætist og en ryge-stop instruktør, forventes at modtage 1500 patienter om året. De praktiserende læger i distriktet får mulighed for at henvise patienter til centret, der bliver bemandet med sygeplejersker, fysioterapeuter, en klinisk diætisk og en ryge-stop instruktør.


  • Kilde: Beslutningsforslag
    Staten skal finansiere en statslig etablering af sundhedscentre i Danmark - på forsøgsbasis.

    Sådan lyder opfordringen til regeringen i et beslutningsforslag, der inden længe vil blive fremsat af DF´s sundhedsordfører, Birthe Skaarup.

    Tanken er, at centrene - i en femårig forsøgsperiode - skal indsamle erfaringer, der kan udnyttes af kommunerne i årene efter gennemførelsen af strukturreformen pr. 1. januar 2007.

    Sundhedscentrene
    I strukturreformen lægges der op til, at kommunerne fremover skal stå for den del af sundhedsvæsnet, der har at gøre med rehabilitering, forebyggelse og genoptræning. Og det er her sundhedscentrene kommer ind i billedet.

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024