Styrelse: Nye tal kalder ikke på undersøgelse

INTERVIEW: Ny opgørelse over tildeling af særtilskud kan godt indikere social ulighed på sundhedsområdet. Men tallene er ikke alarmerende, vurderer styrelse.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

De praktiserende læger kender enkelttilskudsordningen, men der kan jo selvfølgelig være læger, som er mindre opdaterede med viden om medicin og tilskud end andre.

Elisabeth Thomsen
Specialkonsulent, Sundhedsstyrelsen

Det bør undersøges nærmere. Det er meldingen fra de praktiserende læger, Danske Patienter og en forsker i social ulighed i forbindelse med den nye opgørelse fra Sundhedsstyrelsen.

I dagens anden artikel om emnet kan man læse, at der især uden for de store byer er geografiske forskelle i tildelinger af medicin under enkelttilskuds-ordningen. 

Elisabeth Thomsen er specialkonsulent i Sundhedsstyrelsens sektion for medicintilskud. Hun mener, at det er vanskeligt at sige noget om årsagerne til forskellen mellem kommunerne i antallet af enkelttilskud.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024