Sundhedsstyrelsen erkender fejl i tilsynssag

TILSYN: Sundhedsstyrelsen erkender, at den i en konkret tilsynssag med en psykiater i Nordjylland har begået fejl og været for langsom i sin sagsbehandling. Minister er tilfreds med styrelsens opstramning, men kræver flere svar.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta

Genrelt om Sundhedsstyrelsens tilsyn

  • Sundhedsstyrelsens tilsyn behandler cirka 800 sager om sundhedspersoners faglige virke om året.
  • Alle sager og oplysninger gennemgås af Sundhedsstyrelsen, som vurderer, om sundhedspersonens faglige virke vil udgøre en risiko for patienternes sikkerhed, og om der er behov for at foretage sig yderligere.
  • I 2011 anmodede Sundhedsstyrelsen cirka 150 sundhedspersoner om en redegørelse.
  • Sundhedsstyrelsen indkalder cirka 30 sundhedspersoner om året til en samtale om deres fremtidige faglige virke.

DR Nyheder og P1 Dokumentar har i de seneste uger beskrevet, hvordan Sundhedsstyrelsen ikke har grebet korrekt ind over for en nordjysk privatpraktiserende psykiater. 

En psykiater, der ifølge DR's indslag i årevis har fejlbehandlet og overmedicineret patienter. DR's dækning har vist, at både pårørende og andre læger har forsøgt at råbe Sundhedsstyrelsen op, uden at lægen er blevet stoppet.

Sundhedsminister Astrid Krag bad 30. april 2013 Sundhedsstyrelsen forklare sig i sagen. I sit svar erkender styrelsen ikke at have håndteret korrekt på alle punkter og hurtigt nok.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024