Sundhedsstyrelsen skeptisk over for nyt akut-speciale

LÆGER: Nogle fagfolk presser på for et selvstændigt speciale til akutlæger. Men Sundhedsstyrelsen peger på en række ulemper i form af fare for lægemangel og fragmenterede patientforløb.
Sundhedsstyrelsen frygter  mangel på læger i akut-afdelingerne, hvis et egentligt speciale på området oprettes.
Sundhedsstyrelsen frygter mangel på læger i akut-afdelingerne, hvis et egentligt speciale på området oprettes.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Alle speciallægeuddannelser bør være så brede, at speciallægerne kan følge patienten gennem hele forløbet.

Birte Obel
Sundhedsstyrelsen, Uddannelse og Autorisation

Ro på. Det er hovedbudskabet fra Sundhedsstyrelsen i forhold til forslaget om at oprette et selvstændigt speciale til de læger, der tager imod de akutte patienter på sygehusene.

Ifølge Berlingske Tidende vurderer både sygeplejersker og læger, at 30-40 mio. kr. vil være nok til at etablere en specialuddannelse.

"At oprette en ny uddannelse vil kræve en solid startinvestering, men til gengæld får man på relativt kort tid mere kvalificeret bemanding i akutafdelingerne. Hvis man bruger f.eks. 20 mio. kr. på at starte en ny uddannelse, er det jo stadig meget lidt i forhold til, at man vil bruge 40 mia. kr. på at bygge nye sygehuse med nye akutmodtagelser," siger Dan Brun Petersen, bestyrelsesmedlem i Dansk Selskab for Akutmedicin til avisen.

Dokumentation

Jonas Dahls spørgsmål til sundhedsminister Jakob Axel Nielsen. Svaret sendes til Folketingets Sundhedsudvalg.

  • Ministeren bedes oplyse, hvornår de lægefaglige specialer skal revurderes næste gang, og om han i forbindelse hermed vil undersøge mulighederne for at der oprettes en ny speciallægeuddannelse i akutmedicin.

  • Ministeren bedes oplyse, hvor meget en såkaldt ny speciallægeuddannelse i akutmedicin vil koste.

  • Hvad er baggrunden for, at skiftende ministre ikke har fokuseret på behovet for at sikre, at den faglige ekspertise flyttes ned i modtagelsen af de akutte patienter, når der samtidig er investeret i nye sygehuse?

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024