Total topstyring af sundhedsvæsenet

Onsdag vil Dansk Folkeparti i en forespørgsel til sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) diskutere, hvilke fordele og ulemper der vil være forbundet med at samle den overordnede forvaltning af sygehusvæsenet i en sygehusstyrelse under Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Kristian Lund Pedersen

Det kan dog egentlig undre hvorfor man ikke - når det nu ser ud til alene at blive sundhedsvæsenet, der skal administreres af de nye få regioner - tog skridtet fuld ud og fulgte Dansk Folkepartis opfordringer til at etablere et nationalt sundhedsvæsen.

Poul Nødgaard (DF)
Formand for Folketingets Kommunaludvalg
Dansk Folkeparti vil i folketingssalen onsdag stå i spidsen for en diskussion om konsekvenserne af en samling af sygehusvæsenet i en styrelse under Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

Dansk Folkepartis forespørgsels-oplæg:

Regeringens faste støtteparti har et klart ønske om at centralisere det danske sundhedsvæsen for på den måde at samle beslutningskompetencen nationalt. Derfor havde de gerne set, at regeringen havde tænkt i større enheder end de fem regioner, der er regeringens udgangspunkt:

"Overordnet finder vi det særdeles tilfredsstillende, at de nye, ganske få, regioner udelukkende får til opgave at sikre et ordentligt og effektivt sygehusvæsen. Det kan dog egentlig undre hvorfor man ikke - når det nu ser ud til alene at blive sundhedsvæsenet, der skal administreres af de nye få regioner - tog skridtet fuld ud og fulgte Dansk Folkepartis opfordringer til at etablere et nationalt sundhedsvæsen," siger formanden for Folketingets Kommunaludvalg, Poul Nødgaard.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024