Underernæring på hospitaler kortlægges

NYHED: Problemet med underernærede patienter er så stort på europæiske hospitaler, at en ny treårig undersøgelse skal se på, hvordan afdelingerne kan blive bedre til at integrere kost i behandlingen.

Det kan give os et billede af, hvor store problemerne med underernæring på de europæiske hospitaler er og give den enkelte afdeling et bedre udgangspunkt for at forbedre indsatsen.

Henrik Højgaard Rasmussen
Formand for Dansk Selskab for Klinisk Ernæring
Fakta

Kilde: Altinget
Uden ordentlig mad og drikke kommer patienten sig ikke.

Derfor blev mere end 10.000 patienter på 700 hospitalsafdelinger i 26 europæiske lande i sidste uge spurgt om madvaner, vægttab og behandling.

Spørgsmålene er et led i en omfattende undersøgelse, den første af sin slags, som skal afdække europæiske patienters ernæringstilstand. Bag undersøgelsen står bl.a. det europæiske selskab for klinisk ernæring, ESPEN.

40 pct. underernærede
Den sørgelige anledning er, at op imod 40 pct. af patienterne i Europa lider af underernæring.

Dokumentation
FAKTA
  • En gang årligt over tre år skal patienter og ansatte på de 700 hospitalsafdelinger, der deltager i undersøgelsen, svare på spørgeskemaer.

  • Undersøgelsen med navnet "Nutrition Day in European Hospitals" har til formål at kortlægge patienternes ernæringstilstand og hospitalsafdelingernes indsats på området.

  • Spørgeskemaundersøgelsen tager udgangspunkt i Europaråds-resolution fra 2003, hvor Europarådet kom med en række anbefalinger om hospitalsmad. Danmark har pr. 1. januar trukket sig ud af dette ernæringssamarbejde, men de danske afdelinger kan deltage i undersøgelsen i kraft af deres medlemskab af ESPEN.

  • Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024