USA-reform truer dansk medicinalindustri

REFORM: Reformer af det amerikanske sundhedssystem kan ramme den danske medicinalindustri.
Rasmus Nielsen

Reformerne af det amerikanske sundhedssystem kan hive tæppet væk under verdens mest profitable marked for medicin. Det vil også ramme cremen af den danske medicinalindustri, der frygter, at det lukrative marked vil blive reformeret til ukendelighed, fordi besparelser står højt på dagsordenen.

I dag har f.eks. de to største danske selskaber, Lundbeck og Novo Nordisk, omtrent en tredjedel af deres salg i USA. Det handler ifølge medicinalvirksomhederne ikke bare om afkast, men også om, hvorvidt reformerne vil få forskning og innovation i nye lægemidler til at gå i stå.

I forvejen befinder resultaterne af selskabernes forskning sig dog på et lavpunkt. Derfor peger eksperter på, at medicinalindustrien under alle omstændigheder må finde en ny model for innovation. Dertil kommer, at hele USA's sundhedssystem befinder sig ved en korsvej, skriver Mandag Morgen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024