V og K: Udredningsgaranti er underbelyst

KRITIK: Konsekvenserne af regeringens lovforslag om udredningsret og en differentieret behandlingsgaranti er trods 1. behandling og 153 udvalgsspørgsmål stadig underbelyst, mener oppositionen. S afviser.
Konsekvenserne af regeringens forslag om en differentieret behandlingsgaranti er ukendte, mener V og K.
Konsekvenserne af regeringens forslag om en differentieret behandlingsgaranti er ukendte, mener V og K.Foto: Colourbox

Der er ikke noget, der er underbelyst. De mange spørgsmål og kritiske kommentarer fra oppositionen skyldes nok bare, at de forsøger at skabe utryghed om behandlingsgarantien i befolkningen.

Sophie Hæstorp Andersen (S)
Sundhedsordfører
Fakta

Forslaget giver patienter ret til udredning i sygehusvæsenet inden for 30 dage.

Hvis det ikke er fagligt muligt at udrede patienten inden for 30 dage, skal regionsrådet inden for samme frist opstille en plan for det videre udredningsforløb.

Med lovforslaget indføres der en differentieret ret til udvidet frit sygehusvalg på private aftalesygehuse, således at retten indtræder ved 2 måneders ventetid ved mindre alvorlige sygdomme og ved 1 måneds ventetid ved alvorlige sygdomme.

Loven skal træde i kraft den 1. januar 2013, dog træder retten til hurtig udredning først i kraft den 1. september 2013.


Kilde: ft.dk
Sundhedsminister Astrid Krag (SF) må belave sig på en byge af kritiske spørgsmål, når hun torsdag skal i samråd i Sundhedsudvalget.

På dagsordenen er det lovforslag, der sikrer patienter, som henvises til sygehuse, ret til udredning inden for en måned og en differentieret behandlingsgaranti, hvor man ønsker at skelne mellem alvorlige og mindre alvorlige lidelser.

Men ingen ved, hvad konsekvenserne bliver af de to initiativer i lovforslaget, lyder kritikken fra oppositionen.

Ukendte følger
"Det er håbløst underbelyst. Vi kender jo slet ikke konsekvenserne af lovforslaget. Et simpelt spørgsmål som, hvor mange borgere forslaget kommer til at berøre, har vi stadig ikke fået svar på," siger konservatives sundhedsordfører Benedikte Kiær.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024