Politiet bruger mindre tid på fartkontrol

NYHED: Politireform giver danskerne mulighed for at race som aldrig før. Rådet for Større Færdselssikkerhed er bekymret.
Politireform koster ressourcer til fartfælder, og det giver højere hastighed på vejene, mener Rådet for Større Færdselssikkerhed.
Politireform koster ressourcer til fartfælder, og det giver højere hastighed på vejene, mener Rådet for Større Færdselssikkerhed.

Det beviser, at politiet har været for lidt på vejene, og det har været med til, at hastighederne er steget betragteligt det sidste halvandet år. Vi kan se, at ved 40 pct. af de trafikdrab, der var sidste år, var der for høj fart indblandet, så det er en væsentlig faktor.

Anders Rosbo
Direktør i Rådet for Større Færdselssikkerhed

Danskerne kører hurtigere og hurtigere på vejene, men samtidig bliver risikoen for at blive snuppet i en fartkontrol mindre.

Efter politireformen i 2007 er der kommet færre af de såkaldte automatiske trafikkontroller på vejene.

Ifølge Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, brugte politiet i 2006 17.730 timer på at jage fartsyndere på vejene, men i 2007 faldt tallet til 16.141 måletimer.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024