Bondam: Hellere handling end retssag om ren luft

NYHED: Københavns teknikborgmester håber, sommerens EU-dom får regeringen til at tillade Københavns Kommune at sikre københavnerne ren luft - helst uden retssag.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi møder kun modstand fra regeringens side, når vi forsøger at mindske luftforureningen i København med en betalingsring, grønne taxaer og regulering af tung trafik.

Klaus Bondam (R)
Teknik- og miljøborgmester, København

Strid om miljøzoner, strid om road pricing, strid om lastbilforbud, strid om parkeringsafgifter - det har ikke skortet på stridsemner mellem Københavns teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam (R) og regeringen.

På 40 veje i København er der problemer med at overholde grænseværdierne for luftforurening. Men Bondam og overborgmester Ritt Bjerregaard (S) har indtil videre ikke haft det store held med at få lov til at begrænse biler og lastbiler i København.

Kan kommunen blive slæbt i retten?
Sommerens EF-dom, der giver borgere ret til at gå rettens vej for at tvinge myndigheder til at udarbejde handlingsplaner, har dog sat juristerne på arbejde i Københavns teknikforvaltning.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024