Debat

Benny Engelbrecht: Selvfølgelig skal taxichauffører kunne dansk

REPLIK: I et erhverv som taxikørsel er det indlysende, at chaufførerne skal kunne kommunikere med deres kunder, skriver transportminister Benny Engelbrecht (S).

For mig er sproget en afgørende faktor for integration, skriver transportminister Benny Engelbrecht (S) om sprogkrav til taxachauffører.
For mig er sproget en afgørende faktor for integration, skriver transportminister Benny Engelbrecht (S) om sprogkrav til taxachauffører.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Det var med nogen undren, at jeg læste artiklen i Altinget, hvor Danmarks Videnscenter for Integration mener, at sprogkrav til chaufføruddannelserne er et tilbageslag for integrationen.

For det første virker det helt forkert for mig, at man overhovedet kan tale om integration, hvis indvandrere kommer ud i job, uden at der er fokus på dansk.

For mig er sproget en afgørende faktor for integration, og hvis vi skaber et arbejdsmarked, hvor vi ikke bruger sproget som en aktiv del af integrationen, så tror jeg ikke, at vi kommer i mål.

Hvis vi vil have en professionel taxibranche, så skal vi da også behandle dem som sådan

Benny Engelbrecht (S)
Transportminister

For det andet, så må jeg sige, at når vi taler om et erhverv som taxikørsel, er det da helt indlysende, at man skal kunne kommunikere med sin kunde.

Her betjener man kunder fra et bredt udsnit af befolkningen, som kan være meget afhængig af ydelsen, og ofte er der også kørsel for det offentlige.

Der er ikke tale om øget sprogkrav
Når det er sagt, så skal man også kigge lidt nærmere på den ændring, som vi lægger op til, før man lader bekymringen tage over.

Vi stiller allerede i dag krav om danskkundskaber, og der er ikke tale om at øge niveauet for sprogkravene. Der bliver blot lagt op til at sikre, at det er objektivt, hvad det er for krav, der stilles.

Læs også

På den måde kan alle se, hvad der kræves for at tage et job som chauffør, og dermed også forberede sig på jobbet. Det er min holdning, at hvis vi vil have en professionel taxibranche, så skal vi da også behandle dem som sådan.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Benny Engelbrecht

MF (S)
folkeskole (Kildevældsskolen 1986)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024