Boom i salget af cykelhjelme

NYHED: Danskerne kører med cykelhjelm som aldrig før, og Rådet for Større Færdselssikkerhed følger situationen med interesse.
Foto: Colourbox
Morten Find-Andersen

Hvis man på det seneste har bemærket flere medcyklister på sin rute til og fra arbejde med cykelhjelm, så er det ikke helt tilfældigt. Salget af cykelhjelme i Danmark er vokset markant, og efterspørgslen betyder, at leverandørerne ofte må melde udsolgt, skriver Politiken. Tendensen bakkes op af Lars Nygaard, marketingschef i Bjarne Egedesø A/S, der nævner overfor Politiken, at firmaets salg er vokset med 25 pct. Denne tendens bekræfter Lars Nygaard overfor Altinget.dk.  

Rådet for Større Færdselssikkerhed har også bemærket, at befolkningen er blevet flittigere til at spænde cykelhjelmen, og det har fået betydning for deres overvejelser om lovpligtig brug.

"Der er kommet en accept og en forståelse af, at det giver mening at køre med cykelhjelm. Og det er jo sådan, at trafikanter smitter hinanden. Derfor er vi lidt afventende, fordi udviklingen jo lidt af sig selv går den vej, som vi gerne vil have, at den skal gøre," udtaler pressechef Karina Petersen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024