En kommentar fra Transportministeriet

SVAR: Transportminister Flemming Hansen (K) er ude at rejse, men Transport- og Energiministeriet har ved pressechef Jesper Damm Olsen følgende kommentarer:
Henrik Theil

Vejdirektoratets løbende rapporter til trafikudvalget og finansudvalget samt et brev fra Dansk Byggeri (juni 2006) til Finansministeriet har påvist underskuddet - hvorfor reagerer I først ved Finansloven for 2007?

"Vejdirektoratets anlægsbevillinger er i lighed med øvrige statslige anlægsudgifter blevet prisreguleret på baggrund af omkostningsindekset for boligbyggeri. Dette indeks har i de senere år haft en anderledes udvikling end indekset for vejbyggeri. Det er derfor besluttet, at prisopregningen af Vejdirektoratets anlægsbevillinger med virkning fra 2007 sker med indekset for vejbyggeri."

Vil I rette underbudgetteringen med Finansloven 2008 eller vil/kan I finde pengene inden?

"Vejdirektoratet foretager løbende en vurdering af, om den afsatte bevilling til de enkelte projekter er tilstrækkelig. Der søges konkret bevillingsforøgelse for det enkelte projekt, såfremt dette ikke vurderes at være tilfældet. Finansudvalget og Trafikudvalget bliver underrettet om udviklingen i Transport- og Energiministeriets halvårlige anlægsstatus."

Er der nogle af de berørte projekter, hvor I vil anbefale at udskyde færdiggørel-sen/spare på anlægget af økonomiske årsager? 

"Det er der ingen planer om."

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024