EU-kandidater er rygende uenige om fremtiden for den indre grænsekontrol

Dansk Folkeparti går til valg på at træde ud af Schengen-samarbejdet og indføre permanent grænsekontrol i erkendelse af, at Europas grænser af "hullede som en si". En politik, der bryder "fuldstændigt med ånden i det europæiske fællesskab," argumenterer Moderaternes kandidat Bergur Løkke Rasmussen. 

Bergur Løkke Rasmussen (M) og Anders Vistisen (DF) ser vidt forskelligt på fremtiden for den danske grænsekontrol.
Bergur Løkke Rasmussen (M) og Anders Vistisen (DF) ser vidt forskelligt på fremtiden for den danske grænsekontrol.Foto: Kollage. Foto: Claus Bjoern Larsen/Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Holdningerne til, hvordan Danmark skal kontrollere egne grænser, spænder særdeles vidt i det danske kandidatfelt forud for valget til Europa-Parlamentet.

Det afslører Altinget og DR's kandidattest.

Her har alle kandidater svaret på, om de mener, at Danmark skal indføre permanent grænsekontrol og dermed træde ud af EU's Schengen-samarbejde, der skal sikre fri passage for gods og personer over staternes landegrænser. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024