Giv CO2-målene baghjul

KRONIK: En bred alliance i og omkring transportsektoren melder i denne fælles kronik sig klar til at bidrage med forslag til, hvordan CO2-niveauet i transportsektoren sænkes, så regeringens klima-ambitioner for 2020 kan nås.
Foto: Dansk Energi's analyseafdeling
Fakta

Mandag kickstarter klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) processen frem mod regeringens klimaplan og klimalov med et seminar i Energistyrelsen. I den anledning har en lang række aktører i og omkring transportsektoren skrevet en kronik med deres bud på, hvordan transportsektoren kan bidrage til at reducere C02-udledningen, så Danmark opfylder den politiske målsætning om 40 procent CO2-reduktion i 2020.

Til baggrund for kronikken er udarbejdet en analyse fra Dansk Energi, som offentliggøres tirsdag.

Af Lars Aagaard, adm. direktør Dansk Energi, Søren Gade, adm. direktør Landbrug & Fødevarer, Thomas Dalsgaard, koncerndirektør DONG Energy A/S, Lars Hansen, præsident Novozymes Europe A/S, Peter Stigsgaard, direktør Energi- og olieforum, Erik Østergaard, adm. direktør Dansk Transport og Logistik, Kjær Andreasen, direktør DAKA Biodiesel, Anne Grete Holmsgaard, direktør Biorefining Alliance, og Thomas Møller Thomsen, adm. direktør FDM.

Det står og falder med seks procentpoint. Seks nødvendige point, der skal til for, at Danmark opfylder den klare politiske målsætning om at reducere CO2-udledningen med 40 pct. i 2020 i forhold til 1990. De seks procentpoint skal med den kommende klimalov hentes i den ikke-kvotebelagte sektor, og her fylder transportområdet godt.

Vi er en bred kreds af relevante aktører, der er enige om, at transportsektoren ikke bare kan - men skal - levere sin del af det samlede reduktionsmål. Arbejdet med den nye lov starter med Klima-, Energi- og Bygningsministeriets konference 3. september.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024