Jyske mænd vil give den gas på motorvejen

FART: Befolkningen er delt i spørgsmålet om øget hastighed på motorvejen. Mest skeptiske er kvinderne i hovedstadsområdet, mens de jyske mænd gerne vil trykke mere på speederen. Motorveje er bygget til 130km/t, siger Venstre.
Halvdelen af danskerne ser gerne, at hastigheden på motorvejen sættes op. Venstrefløjens vælgere er de mest skeptiske
Halvdelen af danskerne ser gerne, at hastigheden på motorvejen sættes op. Venstrefløjens vælgere er de mest skeptiskeFoto: Colourbox
Anne Bjerregaard

En jysk mand i 40'erne, som stemmer til højre for midten. Han er den typiske tilhænger af højere fart på motorvejen, viser en meningsmåling, som A & B Analyse har foretaget for Altinget Transport. 56,5 procent af de adspurgte mænd er positive over for, at 130-kilometer-skiltet på motorvejen erstattes af et med et højere tal på. For befolkningen som helhed er det tal 49,5 procent.

På mange motorvejsstrækninger er højeste hastighed stadig kun sat til 110km/t. Men danskerne vil gerne køre 130km/t - og mere.

At hver anden dansker er positiv over for højere fart overrasker ikke Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen:

Dokumentation
Det siger meningsmålingen:

1048 mennesker har i perioden 26. marts til onsdag 1. april 2009 svaret på, hvad de mener om øget hastighed på de danske motorveje.

Samlet set er 49,5 procent af de adspurgte positive over for højere fart, mens 46,9 er imod. 3,6 procent ved ikke.

Det er i gruppen af de 30-49-årige, at opbakningen er størst. Her er 53,5 procent tilhængere af højere fart.

Mænd vil gennemsnitligt gerne trykke mere på speederen end kvinder. 56,5 procent af de adspurgte mænd er tilhængere af højere fart, mens det for kvindernes vedkommende kun er 42,3 procent.

Jyderne er geografisk den gruppe, som er mest positive. 53 procent af jyderne ser gerne højere hastigheder på motorvejen. Beboerne i hovedstadsområdet er de mest forbeholdne over for øget hastighed. Her er kun 46 procent tilhængere.

Måles tilhængerskaren på den politiske skala, så er venstrefløjens vælgere de mest skeptiske. Kun 38,4 procent af SF's vælgere og 44 procent af de socialdemokratiske vælgere er positive over for øgede hastigheder.

For Venstres vælgere er tallet 57 procent og hele to ud af tre af Dansk Folkepartis vælgere er positive over for øget hastighed på motorvejen.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024