KL-direktør betænkelig ved retskrav til FGU: Hvem skal betale?

"Hvis der er en særlig gruppe, som får et retskrav, vil der være penge i at udvikle tilbud til dem," siger KL-direktør Kristian Heunicke om retskrav til FGU.

Hvad vil der ske med målgruppen, hvis en helt anden elevgruppe får et retskrav til FGU, spørger KL-direktør Kristian Heunicke i kølvandet på regeringens uddannelsesudspil. Her ses elever i kantinen på  FGU Syd- og Vestsjælland.
Hvad vil der ske med målgruppen, hvis en helt anden elevgruppe får et retskrav til FGU, spørger KL-direktør Kristian Heunicke i kølvandet på regeringens uddannelsesudspil. Her ses elever i kantinen på  FGU Syd- og Vestsjælland.Foto: Arthur Cammelbeeck/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Tusindvis af unge kan fremover få et retskrav på en plads på FGU, hvis regeringens udspil om ungdomsuddannelser bliver til virkelighed.

I udspillet foreslår regeringen nemlig at give unge ret til FGU, hvis de ikke har bestået grundskolen. Også unge, der starter på efterskole eller en gymnasial ungdomsuddannelse, men dropper ud i løbet af det første år, skal have ret til en plads på FGU, ifølge udspillet.

Det rejser en række spørgsmål, mener KL-direktør Kristian Heunicke:

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024