Politikere delte om ny grøn bio- diesel

NYHED: Politikerne er positive overfor Daka's bio- diesel, men K og DF er mest forsigtige med at love støtte til afgiftsnedsættelse eller tvungen iblanding.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Der kommer hele tiden rapporter, som peger på den ene og den anden type bio-brændstof. Og hver rapport bliver modsagt af andre eksperter. Når det er 100 procent dokumenteret, at et bio-brændstof er godt for miljøet og samfundsøkonmien, så er vi parat til at se på det men ikke før.

Tina Petersen
(DF)

"Jeg vil helt klart forsøge at undgå, at Daka må eksportere deres bio-diesel til udlandet. Sådan lyder det fra Venstres energiordfører, Lars Christian Lilleholt, når han skal forholde sig til, at Daka forbereder sig på, at måtte eksportere en særlig miljøvenlig bio-diesel i udlandet.

Dieselen, der skal produceres af fedt fra slagteriaffald og selvdøde dyr, vil fra oktober flyde ud af hanerne fra Dakas fabrik uden for Horsens.

Men den er 10 til 20 ører dyrere pr liter end almindelig fosil diesel. Og uden et statsligt krav om en tvungen iblanding eller en afgiftsnedsættelse, har Daka ingen forhåbninger om at kunne sælge den i Danmark.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024