Debat

R: God infrastruktur og fri bevægelighed skal sikre vækst

TRANSPORTDEBATTEN: For klimaets skyld skal togtrafikken styrkes, for økonomiens skyld skal infrastrukturen forbedres, og for danskernes skyld skal Europa bindes endnu bedre sammen, skriver Morten Helveg Petersen og Andreas Steenberg fra Radikale.
Foto: Facebook.com
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Morten Helveg Petersen og Andreas Steenberg
Hhv. spidskandidat til EP og transportordfører, begge fra Radikale

500.000 jobs i Danmark afhænger ifølge Dansk Industri af vores eksport til andre EU-lande.

Udenrigsministeriet vurderede i december sidste år, at Danmarks eksport vil fortsætte med at vokse i 2014. Det er godt for Danmarks økonomi og for skabelsen af danske arbejdspladser.

Den fri bevægelighed for varer er en stor gevinst for Danmark, og vareudvekslingen mellem Danmark og de øvrige europæiske lande er derfor en betydningsfuld faktor for Danmarks vækst.

Fakta
Transportdebatten på Altinget | Transport har til formål at fokusere og styrke den transportpolitiske og transportfaglige debat i Danmark.
Løbende inviterer Altinget | Transport derfor eksperter, politikere, fagfolk og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og/eller problemstillinger inden for transportområdet.

Sjette udgave af Transportdebatten sætter fokus på det kommende valg til Europa-Parlamentet.

EP-valget får afgørende betydning for den politik, der udstikkes fra EU i den kommende valgperiode. Også på transportområdet, hvor EU er en vigtig medspiller for Danmark i forsøget på at optimere og udvikle den nationale såvel som transnationale infrastruktur.

I denne udgave af Transportdebatten vil otte debattører fra de otte opstillede partier komme med deres indspark i forhold til EP-valget og dettes betydning for transportområdet og -politikken herhjemme.

Deltag i debatten!

Send dit indlæg til [email protected]

Hurtig transport af varer
For at handlen med varer kan ske hurtigt og pålideligt - også for eksempelvis fødevarer, som ikke tåler lang transporttid, men som er en af Danmarks primære eksportvarer - er det nødvendigt med god infrastruktur.

Radikale Venstre tager ansvar for at styrke væksten gennem god infrastruktur, så danske produkter kan transporteres effektivt på tværs af Europas grænser.

Radikale Venstre tager ansvar for at styrke væksten gennem god infrastruktur, så danske produkter kan transporteres effektivt på tværs af Europas grænser.

Morten Helveg Petersen og Andreas Steenberg
Spidskandidat og transportordfører

Derfor vil vi arbejde for, at Europas skinnenet udbygges, så varer og personer kan transporteres hurtigt fra land til land og fra by til by.

Lastbilnettet skal hænge bedre sammen med tognettet, så lastbiler ikke udkonkurrerer godstransport på skinner, men bliver et retteligt supplement.

Ikke kun Danmarks virksomheder nyder godt af den tætte forbindelse til de europæiske lande.

Europas sydlige kyster og storbyer er populære rejsemål blandt danske familier og kærestepar.

Fri bevægelighed til gavn for alle
Tusinder af danskere vælger at læse et semester eller en hel uddannelse i udlandet. Og titusinder af danskere arbejder i kortere eller længere perioder i andre EU-lande.

Det er muligheder, vi får i kraft af den fri bevægelighed, men for at den fri bevægelighed kan fungere i praksis, skal vi kunne bevæge os hurtigt på tværs af kontinentet.

For klimaets skyld skal vi opprioritere togtrafikken, for økonomiens skyld skal vi sikre pålidelig og sammenhængende infrastruktur, for danskernes og europæernes muligheder skal vi binde Europa endnu bedre sammen.

Fordi vi tror på fremtiden, og fordi vi tror på Europa.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Helveg Petersen

MEP (R)
cand.polit. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024