Regeringens klimaplan forsinkes

KLIMA: Regeringens klimaplan kommer ikke i 2012, sådan som der ellers står i regeringsgrundlaget. Øvelsen er meget stor og bliver derfor forsinket, fortæller klimaminister Martin Lidegaard (R).
Foto: Casper Andersen/Altinget.dk
Morten Øyen
Fakta
Det står der i regeringsgrundlaget:

Det er regeringens mål, at Danmarks udslip af drivhusgasser i 2020 reduceres med 40% i forhold til niveauet i 1990. Regeringen vil i 2012 fremlægge en klimaplan, der peger frem mod dette mål, og som også fastsætter et mål for reduktion af drivhusgasser fra ikke-kvotesektoren.


Kilde: stm.dk
Man må væbne sig med lidt mere tålmodighed.

Processen er godt i gang, men det har taget længere tid end forventet. Derfor bliver regeringens klimaplan ikke præsenteret i 2012, som det ellers hedder i regeringsgrundlaget. Det bekræfter klimaminister Martin Lidegaard.

"Det er en meget stor øvelse. Vi havde håbet, at vi ville være færdige inden jul, men vi er seks ministerier i denne proces, og det er en meget omfattende øvelse," siger Martin Lidegaard.

Det er nu håbet, at klimaplanen kan blive præsenteret i slutningen af januar - men nok mere realistisk i løbet af februar.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024