Registreringsafgiften - set fra oven, fra neden, forfra og bagfra

BAGGRUND: Spekulationer om en omlægning af registreringsafgiften er sat i højeste gear i medierne, men Skatteministeriet afkræfter, at der er nedsat et udvalg, og også statsministeren nedtoner forventningerne.
Natali Braagaard

Ingen må sætte næsen op efter, at bilafgifter falder generelt set, hvis regeringen overhovedet vil tage den sag op. Det er ikke noget nyt at berette fra bilfronten.

Anders Fogh Rasmussen
Statsminister
Fakta

"Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at regeringen vil stoppe muligheden for, at private kan købe en bil på gule nummerplader."

Sagt af skatteministeren Kristian Jensen (V) i Folketingssalen den 29. marts 2007 under en debat af SF's beslutningsforslag om en mere retfærdig og miljøvenlig bilbeskatning (B 91).


Kilde: Altinget.dk

"Gulpladebiler er fredet", skriver branchemagasinet Motor-magasinet i dag. Omvendt kunne man i Morgenavisen Jyllands-Posten i lørdags læse, at et mindre indgreb mod især de tunge gulpladede firehjulstrækkere er klar allerede efter påske.

Så hvad er op og ned, når det gælder føljetonen om omlægningen af registreringsafgiften, der har været i gang siden SR-regeringens skatteminister Ole Stavad (S) i slutningen af 1990'erne nedsatte et embedsmandsudvalg om ditto?

Svaret står ikke mejslet i granit, for mens medierne - herunder Altinget | Transport - af kilder uden for regeringen erfarer, at en reform af registreringsafgiften er lige om hjørnet, så afvises den påstand af centrale kilder i og omkring regeringen.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024