S-SF slår bremserne i for kørselsafgifter

AFGIFTER: S og SF vil nu ikke indføre kørselsafgifter fem år efter et valg. Teknologien driller, mener partierne. Radikale, Enhedslisten og ekspert undrer sig og påpeger, at man kunne benytte mindre avancerede modeller.
Anders Jerking
S og SF bremser slår nu bremserne i og opgiver at indføre kørselsafgifter fem år efter en eventuel valgsejr.

Det er ellers kun et år siden, at partierne foreslog at indføre en kørselsafgift på 35 øre pr. kørt kilometer som en del af deres fælles udspil 'Fair Forandring' - som skulle gennemføres "hverken mere eller mindre." Nu bliver det anderledes. Partierne opgiver at indføre kørselsafgiften i den første valgperiode.

"Det har vist sig, at de teknologiske muligheder for at lave et vejafgiftssytem, som var retfærdigt - ikke mindst for folk i udkantsområder - var mere tvivlsomme, end vi havde håbet," siger SF's skatteordfører, Jesper Petersen.

Han understreger, at det stadig er målsætningen at indføre et avanceret roadpricing-system, som kan tage hensyn til, hvornår på døgnet man kører, og om man kører på landet eller i de store byer.
"Men det bliver ikke i den kommende periode, hvis vi vinder valget," siger Jesper Petersen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024