Sådan gik det Thorning-regeringen

STATUS: Statsminister Helle Thorning-Schmidt har udskrevet valg. Altinget gør status over knap fire år med rød transportpolitik.

Sådan så det ud, da den røde regering trådte til i 2011.<br>
Sådan så det ud, da den røde regering trådte til i 2011.
Foto: Hasse Ferrold
Hjalte T. H. Kragesteen

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) udskrev onsdag valg til Folketinget. Dermed er det tid til status over regeringsperioden set ud fra et transport-perspektiv.

I forhold til persongalleriet bød valgperioden på hele tre transportministre. Henrik Dam Kristensen (S) begyndte på posten, da regeringen kom til i oktober 2012 og sad i 22 måneder for i august 2013 at blive afløst af Pia Olsen Dyhr (SF). Hun sad for en kort periode på fem måneder, indtil SF efter et krisemøde en kold januar aften i 2014 trådte ud af regeringen. Siden da har transportministeren heddet Magnus Heunicke (S), som har siddet i 15 måneder.

Det tre ministre kan konstatere, at den røde regering går til valg uden at have løfter fra regeringsgrundlaget, der fortsat flagrer i vinden. Af de i alt 17 mere eller mindre konkrete løfter, er der ikke længere noget, som ikke er blevet håndteret (se gennemgang nedenfor).

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024