Samme benzin, men 6 øre billigere

Om bilen bruger oktan 92 eller 95 er hip som hap, for på nogle tankstationer er der ingen forskel - men den ene er 6 øre billigere
Natali Braagaard

Man kan jo glæde sig over, at hvis man er heldig, så har man fået et bedre produkt til en billigere pris.

Maria Junghans
Kommunikationskoordinator hos Statoil
Fakta

Biler, der er opgivet til at køre på 95 oktan, vil i langt overvejende grad i den almindelige kørsel i princippet kunne klare sig med oktan på 85. Men belaster man motoren med meget tungt læs eller høj hastighed, stiger bilens oktan-behov. Det kan derfor i yderste konsekvens skade motoren at køre med for lavt oktan-tal.


Kilde: FDM

De færreste ved det, for benzinselskaber som YX Energi (tidligere Hydro Texaco) og Statoil taler nødigt højt om det. Men på nogle tankstationer, er det, der kommer ud af pumpen med 92 oktan blyfri benzin og 95 oktan blyfri benzin, nøjagtig det samme - nemlig 95 oktan.

De forbrugere, der kender tricket er heldige og får bedre benzin til en billigere pris. Men for de uvidende, der tanker 95 oktan 6 øre dyrere, er det bare ærgeligt.

Statoil sætter penge til
"Der er ganske få tankstationer, hvor vi kun har én underjordisk tank, og hvor vi sælger 95 oktan som 92 oktan, så det vil sige, at kunderne får et bedre produkt, " siger kommunikationskoordinator i Statoil Maria Junghans.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024