Debat

Transportdebatten sætter fokus på EP-valget

TRANSPORTDEBATTEN: Otte nye debattører står klar til de næste fire uger at debattere det forestående valg til Europa-Parlamentet og valgets betydning for transportområdet.
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

I slutningen af maj skal borgere i EU til stemmeurnerne for at afgive deres stemme til Europa-Parlamentsvalget. Et valg, der er af afgørende betydning for en lang række ressortområder og dermed for alle EU's medlemslande.

Valget til Europa-Parlamentet spiller således også en vigtig rolle for, hvordan EU griber transportområdet og transportpolitikken an i den kommende valgperiode.

Derfor har Altinget | Transportdebatten bedt nuværende og opstillede EU-parlamentarikere om at give deres besyv med, i forhold til hvilken betydning valget vil få for transportområdet og -politikken herhjemme.

Alle opstillede partier er repræsenterede i debatten og vil dermed give et godt indblik i, hvordan de forskellige partier ser på EU, europæisk transportpolitik og Danmarks indflydelse herpå.

Fakta
Bland dig i debatten - send dit indlæg til [email protected].

Alt dette og meget, meget mere vil de otte debattører altså sætte fokus på den kommende måneds tid, hvor de hver især vil skrive to indlæg med to ugers mellemrum.

Herunder kan du læse nærmere om debattørerne:

Jeppe Kofod (Socialdemokraterne) har været folketingsmedlem for Socialdemokraterne siden 1998 og har bestredet en række ordførerposter, blandt andet som udenrigsordfører af flere omgange. Han er desuden medlem af Folketingets Europaudvalg og Udenrigsudvalg. Jeppe Kofod er sit partis spidskandidat til EP-valget.

Ulla Tørnæs (Venstre) er ligeledes sit partis spidskandidat. Den tidligere undervisningsminister og udviklingsminister har været medlem af Folketinget siden 2007. Hun har senest været arbejdsmarkedsordfører og altså nu ny spidskandidat til Europa-Parlamentet i stedet for Ellen Trane Nørby.

Morten Messerschmidt (Dansk Folkeparti) har været folketingsmedlem og medlem af Europarådets parlamentariske forsamling siden 2005. Han er cand.jur. og igen i år Dansk Folkepartis spidskandidat til parlamentsvalget. Morten Messerschmidt blev i 2009 den største danske stemmesluger med hele 284.500 stemmer.

Morten Helveg Petersen (Radikale) var folketingsmedlem for Radikale i perioden 1998-2009 med en række ordførerposter til følge, blandt andet posterne som finansordfører og forsvarsordfører. Har siden 2009 arbejdet i det private erhvervsliv. Morten Helveg stiller op som spidskandidat for Radikale.

Margrete Auken (Socialistisk Folkeparti) har været medlem af Folketinget i perioderne 1979-1990 og 1994-2004 og desuden medlem af Folketingets Præsidium 1994-2004. Margrete Auken har siden 2004 været medlem af Europa-Parlamentet og er nu for tredje valg i træk spidskandidat for Socialistisk Folkeparti.

Bendt Bendtsen (Konservative) var folketingsmedlem for Konservative fra 1994 til 2009. I perioden var han desuden partiformand og fra 2001 økonomi- og erhvervsminister. Blev valgt til Europa-Parlamentet i 2009 og er igen i år Konservatives spidskandidat.

Ole Nors Nielsen (Folkebevægelsen mod EU) er opstillet som nummer 3 på Folkebevægelsen mod EU's kandidatliste. Ole Nors Nielsen stillede også op til EP-valget i 2009. Han er næstformand i 3F Aalborgs Transportgruppe, ligesom han er medlem af hovedbestyrelsen i 3F. 

Villum Christensen (Liberal Alliance) har været folketingsmedlem for Liberal Alliance siden 2008. Han er sit partis trafikordfører, ligesom han er energi-, klima- og miljøordfører. Liberal Alliance har ikke udpeget en spidskandidat til EP-valget, og Villum Christensen vil derfor være sit partis debattør, selvom han ikke stiller op til valget.

Disse otte vil på skift skrive debatindlæg, men du kan naturligvis også bidrage til debatten - enten med replikker til indlæggene eller med selvstændige synspunkter om transportpolitik. Bidrag kan i så fald sendes til [email protected].  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024