Debat

V: Togfond udstiller venstrefløjens uansvarlighed

DEBAT: Der mangler ni milliarder kroner i togfonden. Men Socialdemokraterne og SF vil desværre ikke se virkeligheden i øjnene og fortsætter med at bruge penge, der ikke er der, skriver Louise Elholm (V).

Togfonden udstiller venstrefløjens økonomiske uansvarlighed, skriver Louise Elholm (V). 
Togfonden udstiller venstrefløjens økonomiske uansvarlighed, skriver Louise Elholm (V). 
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Louise Elholm (V)
Skatteordfører 

Den tidligere regering førte en uansvarlig økonomisk politik. De kom med gyldne løfter om togfonden, men glemte at betale regningen. Den sidder Venstre med nu. 

Louise Elholm (V)
Skatteordfører

I mit første indlæg i debatten om togfonden skrev jeg, at forligsparterne bliver nødt til at indse, at der er et stort hul i finansieringen af togfonden.

Fakta
Regeringen har bebudet et serviceeftersyn af Togfonden, og hvis det bliver nødvendigt, vil den foreslå tilpasning af Togfondens investeringer.

Transportdebatten har spurgt et nyt hold af debattører: Er det nødvendigt med et serviceeftersyn af Togfonden? Hvilke justeringer er der i så fald behov for? Og giver det mening, at regeringen i deres kasseeftersyn går ud fra, at olieprisen forbliver på nuværende niveau?

Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Desværre lader det ikke til, at Socialdemokraterne og SF’s ordførere vil se virkeligheden i øjnene.

Virkeligheden er, at olieprisen er faldet markant, siden forliget blev indgået. Det betyder, at der mangler ni milliarder kroner i togfonden. Det er godt og vel en tredjedel af hele togfondens midler. Derfor ønsker Venstre et serviceeftersyn og om nødvendigt en tilpasning af fondens investeringer.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Nægter at se på tilpasninger
DSB har eksempelvis tilkendegivet, at man kunne spare godt 300 millioner kroner om året mod lidt langsommere tog og nogle få minutters længere rejsetid. Det er dybt uansvarligt, at Socialdemokraterne og SF tilsyneladende ikke engang overvejer denne form for tilpasninger.

Socialdemokraterne og SF nøjes i stedet med at anklage Venstre for ikke at ville forbedre den offentlige transport. Det er selvfølgelig en grov fordrejning. Vi er meget positive over for at give et løft til den offentlige transport. Men det nytter ikke noget at bruge penge, der ikke er der.

Gyldne løfter og ubetalt regning 
Den daværende røde regering valgte at lave togfonden som en aftale uden om Venstre, og dermed er Venstre ikke bundet af aftalen. Det er derfor kun rimeligt, at vi giver togfonden et serviceeftersyn og sætter en stopper for den uansvarlige praksis med at bruge penge, der ikke er der. Økonomisk ansvarlige partier forstår at prioritere, så udgifterne passer med indtægterne.

Den tidligere regering førte en uansvarlig økonomisk politik. De kom med gyldne løfter om togfonden, men glemte at betale regningen. Den sidder Venstre med nu. Men vi nægter at lukke øjnene for den manglende finansiering og tro, at det hele løser sig selv. Jeg ville ønske, at Socialdemokraterne og SF havde det på samme måde.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Louise Schack Elholm

MF (V), fhv. kirkeminister, minister for landdistrikter og for nordisk samarbejde
cand.polit. (Københavns Uni. 2006)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024