Lærere går sammen i kampen mod frafald

FRAFALD: Lærere fra folkeskolen og ungdomsuddannelserne går sammen for at bekæmpe frafald i uddannelserne. Politikere bakker op, men har dog visse forbehold.
Anders Heissel

Vi har erkendt, at hvis vi skal bekæmpe frafaldet, skal vi se problemerne i sammenhæng. Vi kan ikke sige, at der er et problem i folkeskolen eller på gymnasiet.

Anders Bondo Christensen
Formand for Danmarks Lærerforening
Fakta

Fakta om DUS:

Danske Underviserorganisationers Samråd (DUS) er stiftet i 1995 og er et samarbejdsorgan for landets 9 underviserorganisationer. DUS repræsenterer ca. 212.000 undervisere. Med i DUS er:

BUPL
Danmarks Lærerforening
Dansk Magisterforening
Frie Skolers Lærerforening
Gymnasieskolernes Lærerforening
Handelsskolernes Lærerforening
Københavns Lærerforening
Socialpædagogernes Landsforbund
Uddannelsesforbundet

Alt for mange elever og studerende falder ned mellem uddannelserne med det resultat, at de ikke får en uddannelse. Det er skidt for dem selv og skidt for samfundet.

Men det skal der laves om på, mener Danske Underviserorganisationers Samråd (DUS), der nu rykker skuldrene sammen og spænder et net af forslag ud under uddannelserne fra folkeskolen til ungdomsuddannelserne for at undgå faldgruberne.

"Vi har erkendt, at hvis vi skal bekæmpe frafaldet, skal vi se problemerne i sammenhæng. Vi kan ikke sige, at der er et problem i folkeskolen eller på gymnasiet. Vi er nødt til lægge kræfterne sammen," siger Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening og formand for DUS.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024