Haarder lover mere åbenhed om nationale test

TEST: Haarder lover mere åben debat om de nationale test, der dog som udgangspunkt forbliver hemmelige for at sikre mod rangorden af skolerne, og fordi nye opgaver vil koste 90 mio. kroner årligt.
Hvis de nationale test var offentlige, ville det koste 90 mio. kroner om året til de nye opgaver. Blandt andet derfor skal testene være hemmelige, siger Haarder.
Hvis de nationale test var offentlige, ville det koste 90 mio. kroner om året til de nye opgaver. Blandt andet derfor skal testene være hemmelige, siger Haarder.Foto: colourbox.com
Anders Heissel

Hvis behovet er lige stå stort, som Jelved siger, så lad os kigge på det. En sund og åben debat er tiltrængt, hvis det kan forbedre testene.

Bertel Haarder (V)
Undervisningsminister

Resultaterne og spørgsmålene i de nationale test er hemmelige for at beskytte den enkelte elev, for at sikre mod at skolerne bliver rangordnet, og for at spare penge til nye og dyre opgaver.

Men undervisningsminister Bertel Haarder (V) er nu klar til at diskutere, hvordan debatten om de nationale test kan blive endnu mere åben og offentlig.

Det sagde Bertel Haarder på et samråd tirsdag, der var indkaldt af både De Radikale og SF. Og især uddannelsesordfører Marianne Jelved var optaget af at skabe mere åbenhed om de nationale test.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024