Forskel i stigning i klassekvotienter

ELEVANTAL: 68 procent af eleverne på de gymnasiale uddannelser er mere end 28 i klassen. Klassekvotienten på hhx og htx er steget siden sidste år, mens hf- og gymnasieklasserne holder sig på samme høje niveau som året før, viser ny undersøgelse.
Marie Dissing Sandahl

Det er en forkert udvikling, der gør det meget svært at indfri den politiske målsætning om, at vi skal have flere elever igennem uddannelsessystemet. Eleverne har brug for en tæt kontakt til lærerne.

Gorm Leschly
Formand for Gymnasieskolernes Lærerforening
Antallet af elever i landets hhx- og htx-klasser er steget siden sidste år, viser en ny undersøgelse fra Gymnasieskolernes Lærerforening. Den gennemsnitlige klassekvotient på de handelsgymnasielle uddannelser er for eksempel steget fra 29,8 til 30,3 elever per klasse.

I hf-klasserne er antallet af elever i gennemsnit stadig 29,4 og på de almene gymnasier 28,9 elever, hvilket er det samme niveau som sidste år. Samlet set har 68 procent af august måneds nye klasser på alle de gymnasiale uddannelser mere end 28 elever i klasserne.

Samtidig er antal af elever per lærer også steget, og de nye tal bekymrer formand Gorm Leschly.

"Udviklingen i antal elever pr. lærer sammenholdt med stigningen i klassestørrelser betyder, at den enkelte elev har væsentligt mindre lærerkontakt nu end for 7 år siden. Det er en forkert udvikling, der gør det meget svært at indfri den politiske målsætning om, at vi skal have flere elever igennem uddannelsessystemet. Eleverne har brug for en tæt kontakt til lærerne," siger han.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024