Uforskyldt massakre på ungdomsuddannelserne

FINANSLOV: 8.000 flere unge er begyndt på en ungdomsuddannelse i år end 2009. Regeringen fejrer fremgangen ved at skære hundredvis af millioner på sektoren efter en katastrofal omvendt logik, lyder det fra uddannelsesstederne.
Marie Dissing Sandahl
"Jeg kan ikke længere være med til at opfylde 95-procents-målsætningen." Så kort er udmeldingen fra René van Laer, direktør på den nordsjællandske handelsskole K Nord efter, at finansloven viste, at ungdomsuddannelserne får skåret yderligere halvanden procent i taxametrene.

For at få enderne i årets finanslov til at hænge sammen, skulle Undervisningsministeriet finde yderligere en halv milliard kroner. En besparelse, som kommer oven i de besparelser, som genopretningspakken og finanslovsforslaget allerede har pålagt uddannelsesinstitutionerne.

For Rene van Laers skole betyder det, at han skal spare 4,5 kroner millioner ekstra. Cirka 10 millioner kroner i alt ud af et budget på 240 millioner kroner, og det er ifølge Rene van Laer en "voldsom besparelse". Og den vil få mærkbare konsekvenser, forklarer han.

"Jeg er nødt til at skære ned, og det bliver desværre de svageste elever, det vil gå ud over, for vi har ikke længere råd til studievejledning, mentorordning, to-lærerordninger og psykologer. Jeg har ikke lyst til det, men jeg bliver nødt til det," siger han.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024