Læreruddannelsen stiger i popularitet

STUDIESTART: Antallet af ansøgere til læreruddannelsen er steget med 13 procent i forhold til sidste år, og dermed ser uddannelsens deroute ud til at vende.
Marie Dissing Sandahl
Over sommeren fik forventningsfulde unge at vide, hvilken videregående uddannelse, de kan se frem til at starte på til september. Og især professionshøjskolerne kan glæde sig over ansøgertallene. Flere end nogensinde har søgt om optagelse på professionshøjskolernes uddannelser.

På læreruddannelserne ser det også ud til, at kurven er ved at vende. I mange år har ansøgertallene været dalende, og fra 2004 til 2008 blev ansøgertallene næsten halveret, men i år har 3380 søgt, og det er en stigning på 13 procent sammenlignet med 2009.

Undervisningsminister Tina Nedergaard (V) glæder sig over den generelle stigning til de videregående uddannelser og professionshøjskolerne især. Især hæfter hun sig ved den markante stigning i antallet af mænd optaget på uddannelser, som i mange år har haft et flertal af kvindelige studerende. Andelen af mænd på læreruddannelsen er steget til 39,8 procent mod 35,5 procent i 2008.

"Det er meget positivt, fordi det kan være med til at give en god balance i studiemiljøet og på arbejdspladserne," siger undervisningsminister Tina Nedergaard i en pressemeddelelse.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024